Симптомите при заболяване с COVID-19, като бърза умора, загуба на обоняние и

...
Коментари Харесай

При 1/3 от заразените с коронавирус симптомите траят поне 6 седмици |

Симптомите при заболяване с COVID-19, като бърза отмалялост, загуба на подушване и усет, кашлица и главобол, могат да  траят не по-малко от 6 седмици при 33 % от пациентите, предаде ТАСС.

Агенцията цитира изследване на Женевския университет, проведено взаимно с Университетската болница в Женева, предава Българска телеграфна агенция.

От месец март учените правят наблюдения върху 669 пациенти, провеждащи лекуване в домашни условия. Средната им възраст е била 43 години, като при 43% от тях не са били забелязани спомагателни признаци, способни да провокират затруднения. Но шест седмици след поставянето на диагнозата, при 33% от изследваните били открити един или няколко симптома, свързани с COVID-19.

Най-честите недоволства се оказали възприятието за отмалялост, наблюдавана при 14% от случаите, загубата на подушване и усет /12 процента/, затруднено дишане /9 процента/.При шест % от пациентите не била минала кашлицата, а 3 процента страдали от главобол.

По думите на учените хората били мощно обезпокоени и търсели информация още какъв брой време тези признаци ще се запазят при тях. Швейцарските експерти са на мнение, че би трябвало да се проведе необятна осведомителна акция за дълготрайните последици от COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР